Sinds 1 maart kon je STAP-budget aanvragen. Het budget voor het eerste aanvraagtijdvak is nu alweer op, meldt UWV op 3 maart. 35.000 mensen hebben een aanvraag ingediend.

Volwassenen met een band tot de Nederlandse arbeidsmarkt konden vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Door de grote interesse hebben inmiddels 35.000 mensen een aanvraag ingediend waardoor in deze eerste ronde het volledig beschikbaar gestelde budget is benut. Het grootste gedeelte van de aanvragen is al verwerkt en verleend.

Aangezien de STAP-regeling een nieuwe en laagdrempelige regeling is, werd rekening gehouden met veel aanvragers in de 1e ronde. Op 3 maart om 17.00 uur was er geen STAP-budget meer beschikbaar voor het huidige tijdvak. De volgende aanvraagperiode start op zondag 1 mei 2022.

Meer weten?

Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 055 579 1170. Ook kun je een e-mail sturen naar info@verseput.nl. We helpen je graag op weg!

Bron: salarisvanmorgen.nl