Ben je ondernemer en heb je een voorschot NOW ontvangen voor een of meerdere aanvraagperiodes:

  • vierde aanvraagperiode (januari, februari, maart 2021)
  • vijfde aanvraagperiode (april, mei, juni 2021)
  • zesde aanvraagperiode (juli, augustus, september 2021)

Het bedrag dat je hebt ontvangen was een voorschot. Om te bepalen op welk bedrag je daadwerkelijk recht hebt, dien je per aanvraagperiode en per loonheffingennummer een definitieve berekening aan te vragen. Hiervoor heb je nog ruim de tijd, tot en met 22 februari 2023.

Heb ik een accountantsverklaring of derdenverklaring nodig?

Dit hangt af van de hoogte van het voorschot en de definitieve tegemoetkoming. En of je een aanvraag als onderdeel van een groep of concern hebt gedaan. Lees hier of je voor de definitieve berekening van de vierde, vijfde of zesde periode een verklaring nodig hebt.

Als je NOW hebt aangevraagd in de derde, vierde, vijfde of zesde aanvraagperiode, dan mag je financieel adviseur deze periodes samen controleren. Dit werkt in je voordeel, omdat het je mogelijk tijd en geld bespaart. De accountant dient wel rekening te houden met de aparte voorwaarden die gelden voor iedere aanvraagperiode.

Wil je afzien van de tegemoetkoming?
Dat is mogelijk. Je betaalt dan het hele voorschot terug. Hoe je dit snel en makkelijk regelt lees je op de website van UWV.

Meer weten?

Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 055 579 1170. Ook kun je een e-mail sturen naar info@verseput.nl. We helpen je graag op weg!

Bron: UWV