Ondernemers die door de coronacrisis hun belastingen niet op tijd kunnen betalen, moeten voor 1 oktober a.s. om bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst. Heb je bijzonder uitstel van betaling nodig maar vraag je deze niet op tijd aan? Dan kun je geen gebruikmaken van de betalingsregeling.

Regel je aanvraag op tijd

Nu de impact van de coronacrisis afneemt, heeft het kabinet aangekondigd dat de meeste coronasteunmaatregelen per 1 oktober a.s. stoppen. Dit betekent dus ook dat ondernemers vanaf 1 oktober hun belastingen weer gewoon moeten gaan betalen. Het bijzonder uitstel van betaling eindigt dan voor alle ondernemers die om uitstel hebben gevraagd.

Weer voldoen aan nieuwe betalingsverplichtingen

Voor ondernemers die bijzonder uitstel hebben aangevraagd en gekregen, geldt het volgende:

  • Tot en met 30 september 2021 hoeven zij de belastingen waarvoor aan hen bijzonder uitstel is verleend door de fiscus niet te betalen.
  • Vanaf 1 oktober 2021 moeten zij weer op tijd voldoen aan alle nieuwe betalingsverplichtingen. Zo moet bijvoorbeeld de verschuldigde BTW over het derde kwartaal 2021 weer betaald worden.
  • Vanaf 1 oktober 2022 kunnen zij gebruikmaken van een betalingsregeling voor de belastingschuld die zij hebben opgebouwd tijdens het bijzonder uitstel. De ondernemer kan de belastingschuld dan in 60 maanden afbetalen

Meer weten?

Neem dan gerust contact op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 055 579 1170. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@verseput.nl. We helpen u graag op weg.