Heeft u t/m 30 september 2021 gebruik gemaakt van het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis, en is het na deze datum voor u echt niet mogelijk om op tijd uw belastingen te betalen? Mits u dat kunt aangeven met een eigen- of derden verklaring, dan kunt u de tijdelijke aanvullende tegemoetkoming aanvragen. Het aanvragen kan van 1 oktober 2021 t/m 31 januari 2022.

Met deze tijdelijke aanvullende tegemoetkoming hoeven ondernemers van 1 oktober 2021 t/m 31 januari 2022 nog niet te voldoen aan de nieuwe betalingsverplichtingen voor de belastingen waarvoor u bijzonder uitstel van betaling had.

Voorwaarden voor de tijdelijke aanvullende tegemoetkoming

  • U hebt voorheen bijzonder uitstel van betaling aangevraagd en gekregen;
  • Er is sprake van betalingsproblemen die hoofdzakelijk zijn veroorzaakt door de coronacrisis;
  • De betalingsproblemen zijn van tijdelijke aard;
  • De betalingsproblemen zijn voor een specifiek tijdstip opgelost;
  • De onderneming is levensvatbaar;
  • Er moet aannemelijk kunnen worden gemaakt dat de vorige 4 voorwaarden van toepassing zijn.

Heb ik een eigen- of derdenverklaring nodig?

Is uw totale belastingschuld (de schuld die u hebt opgebouwd tijdens het bijzonder uitstel + de schuld die u hebt opgebouwd vanaf 1 oktober 2021) €20.000 of hoger? Stuur de Belastingdienst dan een derden verklaring met een beoordeling van de aard van de betalingsproblemen.

Is uw totale belastingschuld lager dan €20.000? Stuur dan een eigen verklaring naar de Belastingdienst.

Hoe vraag ik de tijdelijke aanvullende tegemoetkoming aan?

Ontvangt u een aanslag voor een belasting waarvoor u eerder bijzonder uitstel van betaling hebt gehad? En kunt u deze niet op tijd betalen? Dan kunt u met een brief de tijdelijke aanvullende tegemoetkoming aanvragen. Stuur uw brief naar:

Belastingdienst

Postbus 100

6400 AC Heerlen

Voeg uw eigen of de derden verklaring toe als bijlage.

Hulp nodig?

Neem dan gerust contact op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 055 579 1170. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@verseput.nl. We helpen u graag op weg.