Woensdag 15 november begint de laatste aanvraagperiode voor het STAP-budget, waarmee je tot € 1.000,- kunt ontvangen voor scholing en ontwikkeling. Als je interesse hebt, is het belangrijk om er op tijd bij te zijn, want de subsidieregeling loopt tot en met 31 december 2023.

Het maximale budget voor de STAP-subsidieregeling is snel bereikt. Vanaf 1 maart 2022 was het mogelijk om een STAP-budget van maximaal € 1.000,- per persoon aan te vragen voor scholing en ontwikkeling. De belangstelling voor deze nieuwe regeling was enorm. Slechts enkele dagen na de opening van de eerste aanvraagperiode was het totaal beschikbare bedrag volledig benut. De STAP-subsidieregeling loopt door tot eind 2023, en de laatste kans om aan te vragen begint op 15 november. Omdat er ook voor deze ronde een maximumbudget is, is het verstandig om het STAP-budget tijdig aan te vragen.

De STAP-regeling, wat staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie, biedt werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid om gesubsidieerde scholing te volgen, waardoor ze goed inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie kan worden gebruikt voor scholing gericht op het werk, zowel in de praktijk als daarbuiten.

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je ontvangt nog geen AOW;
  • Je hebt dit jaar nog geen STAP-budget ontvangen;
  • De te volgen training, cursus of opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan;
  • Het diploma of certificaat van de scholing moet wettelijk erkend zijn;
  • Je dient het STAP-budget minstens 4 weken voor de start van de training, cursus of opleiding aan te vragen;
  • Als de aanvraag is goedgekeurd, betaalt het UWV het bedrag aan de opleider.

Lees alle informatie over het STAP-budget op de website van de Rijksoverheid.