Benut je kans op persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling met het STAP-budget voor OCW-erkende opleidingen. Grijp nu je kans, want er zijn nog twee aanvraagperiodes over dit jaar: 18 september en 15 november. Na deze data wordt de regeling definitief afgesloten.

Het STAP-budget, een financiële stimulans van maximaal € 1.000 per jaar, staat ter beschikking voor zowel werkenden als werkzoekenden. Deze subsidie is bedoeld om jouw scholingsbehoeften te ondersteunen, of het nu gaat om een training, cursus of volledige opleiding.

Vanaf 18 september om 10.00 uur gaat het volgende aanvraagtijdvak van start. Dit keer is er een toewijzing van maar liefst 10 miljoen euro beschikbaar, zij het met beperktere keuzemogelijkheden dan voorheen. Het kabinet heeft namelijk besloten om enkel OCW-erkende opleidingen in aanmerking te laten komen voor het STAP-budget, waarmee een arbeidsmarktgerichtere aanpak wordt beoogd. Deze wijziging is een antwoord op eerdere kritiek, waarbij de regeling voor niet-relevante cursussen werd gebruikt.

Voortaan kun je je aanmelden voor het STAP-budget via Stapuwv.nl. Zorg ervoor dat je vóór 10.00 uur op 18 september registreert om je plek in de wachtrij veilig te stellen. Wacht je langer, dan schuif je naar achteren en loop je het risico geen aanspraak te kunnen maken op het budget. In voorgaande aanvraagperiodes was het budget binnen enkele uren uitgeput, dus wees er snel bij.

Het is belangrijk om te vermelden dat het STAP-budget na 2023 niet langer beschikbaar zal zijn. Het kabinet heeft besloten om de regeling per 2024 te beëindigen. Ondanks kritiek en begrotingsuitdagingen erkent de overheid het belang van levenslang leren. Volgens de Rijksoverheid, die deze stap in april aankondigde, blijft de behoefte aan voortdurende educatie bestaan. Minister Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) onderzoekt momenteel alternatieve manieren om dit stimuleren in stand te houden.

Zorg ervoor dat je de laatste kansen grijpt en gebruikmaakt van het STAP-budget voor jouw persoonlijke en professionele groei. Meld je aan vóór 18 september en investeer in je toekomst!