Door de coronacrisis hebben veel ondernemers schulden moeten opbouwen. Om hen duidelijkheid te geven over de opgebouwde schuld, stuurt de Belastingdienst deze week een brief met een overzicht van de opgebouwde schulden tot 31 januari 2022 naar ondernemers in Nederland. Zij starten vanaf 1 oktober met het afbetalen van deze schulden.

Zo’n 385.000 ondernemers maakten tijdens de crisis gebruik van het bijzonder uitstel van betaling. Hierdoor hoefden ze belastingaanslagen van btw en loonheffing tijdelijk niet te betalen. Deze regeling is sinds 1 april gestopt. Een groot deel van de ondernemers hebben een deel of zelfs de complete schuld al afgelost. Degene wie dat nog niet gelukt is, ontvangen een brief met het overzicht.

Aflossen in termijnen mogelijk

Vanaf 1 oktober krijgen ondernemers vijf jaar de tijd om deze schulden af te lossen. Dit kan in vaste bedragen die maandelijks worden afgeschreven. Hierover lezen ondernemers ook meer informatie in de brief die zij ontvangen.

Meer weten?

Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 055 579 1170. Ook kun je een e-mail sturen naar info@verseput.nl. We helpen je graag op weg!