Ben je ondernemer en heb je de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) van 1 juni-september 2020, TVL Q4 2020 of TVL Q1 2021 ontvangen, maar heb je nog geen werkelijke omzet doorgegeven aan het RVO? Zorg dan dat je dit uiterlijk 10 juni 2022 hebt gedaan. RVO zal dan alsnog de definitieve subsidie voor je berekenen.

Voor zo’n 25.000 ondernemers heeft RVO de definitieve subsidie nog niet kunnen berekenen voor de eerste 3 TVL-periodes. Deze ondernemers hebben de deadlines in 2021 aan zich voorbij laten gaan. Zij hebben nu nog 8 weken de kans de benodigde informatie aan RVO door te geven.

Geen omzet doorgegeven?

Geef je niet uiterlijk 10 juni 2022 je werkelijke omzet aan RVO door? Dan gaan zij de omzet bepalen op basis van de gegevens die bekend zijn bij de Belastingdienst. Op grond daarvan maakt RVO vervolgens een berekening voor je definitieve subsidie.

Risico op terugbetaling

Dit kan nadelig voor je uitpakken. Het kan zelfs betekenen dat je je ontvangen voorschot van 80% terug moet betalen. RVO stelt je omzet vast op nul, wanneer:

  • de belastingdienst geen omzetgegevens van je heeft;
  • je subsidie hoger is dan € 125.000 en RVO geen accountantsverklaring heeft ontvangen;
  • de omzetgegevens die je bij subsidieverlening opgaf te ver afwijken van de gegevens bij de Belastingdienst;
  • je niet aan de voorwaarden van TVL blijkt te voldoen.

Geef je informatie door

Het is dus belangrijk op tijd je werkelijke omzet aan RVO door te geven. Doe dit uiterlijk 10 juni via het digitale dossier. Vaak hoef je alleen een vinkje aan te zetten. In sommige gevallen dien je je werkelijke omzet aan te vullen.

Blijkt uit de informatie dat je omzetverlies gelijk is aan de opgegeven schatting? Dan ontvang je de laatste 20% subsidie. Is het omzetverlies hoger, dan ontvang je mogelijk een hogere subsidie. Is het lager, dan ontvang je minder dan 20% of je betaalt (een deel van) het voorschot terug.

Meer weten?

Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 055 579 1170. Ook kun je een e-mail sturen naar info@verseput.nl. We helpen je graag op weg!

Bron: RVO