Veel Nederlanders ontvangen de komende weken weer de voorlopige aanslag voor de inkomstenbelasting over 2022. De Belastingdienst heeft veel gegevens al zelf ingevuld. Doe je aangifte samen met je partner? Dan verdeelt de fiscus vanaf dit jaar de aftrekposten op een manier zodat er zo min mogelijk belasting betaald hoeft te worden. Hierbij gaat het onder andere om aftrekposten zoals hypotheekrente en zorgkosten. Het doel hiervan is om het invullen van de belastingaangifte makkelijker te maken. Overigens kunnen de belastingbetalers er alsnog voor kiezen om de aftrekposten anders te verdelen.

Voorlopige aanslag

Deze voorlopige aanslag zorgt ervoor dat mensen niet in één keer een groot bedrag hoeven te betalen zodra de definitieve aanslag op de mat valt. Wie geld terug verwacht van de fiscus kan door de voorlopige aanslag al eerder beschikking krijgen over dit geld.

Controleer uw aanslag

We raden u aan om de voorlopige aanslag altijd goed te controleren en waar nodig aan te passen. Zo voorkomt u dat u geld moet terug- of bijbetalen. Sommige mensen ontvangen de voorlopige aanslag automatisch omdat de fiscus heeft ingeschat dat ze anders veel moeten bijbetalen bij de definitieve aanslag. Ontvangt u geen voorlopige aanslag? Dan kunt u die altijd zelf aanvragen.

Meer weten?

Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 055 579 1170. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@verseput.nl. We helpen u graag op weg!

Bron: nu.nl