Heeft u in Q4 2021 een voorschot ontvangen op Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q4 2021? Dan ontvangt u van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een vaststellingsverzoek om uw werkelijke omzet door te geven. Dit heeft de RVO nodig om uw definitieve subsidie te berekenen. Na ontvangst van het verzoek heeft u tot 1 november 2022 23:59 uur de tijd om dit te doen.

Vaak hoeft u alleen een vinkje te zetten ter akkoord Moet u zelf uw omzet aanvullen? Vergeet dan niet de bijlage mee te sturen. Geef uw werkelijke omzet direct door.

Heeft u nog geen vaststellingsverzoek ontvangen? Geen zorgen!

Deze en aankomende week verstuurd het RVO de vaststellingsverzoeken voor TVL Q4 2021. Heeft u nog geen geen vaststellingsverzoek ontvangen? Dat kan meerdere oorzaken hebben:

  • U zit nog in de bezwaartermijn nadat het voorschot is betaald. Tot 6 weken na de verlening (het voorschot) kunt u bezwaar indienen. Pas na die termijn komt het vaststellingsverzoek.
  • U bent tussen de verlening (het voorschot) en vaststelling (de definitieve subsidie) van rechtsvorm gewijzigd óf uitgeschreven bij de KVK. Omdat u dan niet meer met het oude KVK-nummer kunt inloggen, is vaststellen nog niet mogelijk.
  • U bent in bezwaar gegaan tegen een besluit en dit is nog niet afgehandeld.

Heeft u vragen hierover of kunnen wij u ergens mee van dienst zijn? Ons team staat voor u klaar!