Op de zondagen is Gert Verseput graag te vinden bij een voetbalvereniging. Een vereniging die, zoals zo veel andere, op allerlei functies afhankelijk is van vrijwilligers. Ook bij deze club worden het grootste gedeelte van de werkzaamheden uitgevoerd door een kleine groep vrijwilligers.

Hier is het motto dan ook ‘vele handen maken licht werk’.

Koninklijk voorbeeld

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima gaven afgelopen weekend met NL Doet gelukkig het goede voorbeeld en tonen zich verbonden met de vrijwilliger. Helaas komt die boodschap maar bij een beperkte groep binnen. Er zijn meer mensen nodig voor vrijwilligerswerk.

Politiek

Dat er meer vrijwilligers nodig zijn, ziet de politiek ook. Daarom is er onlangs een kamerbrief rondom dit thema geschreven. Daarin wordt voorgesteld om bijstandsgerechtigden niet te korten indien ze een vrijwilligersvergoeding ontvangen van maximaal € 150 netto per maand. Daarbij kan die vergoeding oplopen tot een maximum van € 1.500 per jaar. Alle kleine beetjes helpen uiteraard en wellicht trekt dit wat meer mensen over de streep om vrijwilligerswerk te gaan doen. Echter, de ‘echte’ vrijwilligers maalt niet om de centen, maar doet het uit betrokkenheid en liefde voor de club.

Kortom, help je club en draag een steentje bij. Al is het maar een kiezelsteentje.