Kerstpakketten

Het einde van het jaar komt in zicht en dat betekent dat de keus voor de kerstpakketten voor de ondernemers er weer aan komt. Kerstpakketten vallen in de werkkostenregeling en daarom is het van belang dat je als ondernemer weet hoeveel vrije ruimte je nog over hebt om te besteden.

De vrije ruimte bedraagt 1,2% van de totale loonsom van het bedrijf. Deze vrije ruimte kan worden besteed aan onbelaste verstrekkingen en vergoedingen door werknemers. Komen de vergoedingen boven de vrije ruimte, dan moet u over dat bedrag 80% belasting betalen.

Van belang is dus om inzichtelijk te maken welk deel van de vrije ruimte al benut is door andere zaken gedurende 2016. Zorg ervoor dat u een aparte grootboekrekening  gebruikt om dit goed inzichtelijk te maken.

Personeelsfeest binnen de onderneming

Binnen de werkkostenregeling geldt een aparte regel voor personeelsfeesten.

Wanneer het personeelsfeest op de werkplek gegeven wordt, dan is dit vrijgesteld en komt dit niet ten laste van uw vrije ruimte.

Wordt het personeelsfeest op een externe locatie gehouden, dan moet dit als loon worden beschouwd en komt dit ten laste van de vrije ruimte.

Indien er een feest wordt gehouden met een hoofdzakelijk zakelijk karakter (bijvoorbeeld een borrel met uw klanten), dan is het wel vrijgesteld en komt het dus niet ten laste van de vrije ruimte.

Kunnen wij u helpen? Neem dan contact op met ons kantoor op 055-5791170 of info@verseput.nl