Vanaf begin december verstuurt de Belastingdienst de beschikkingen voor de WHK premie 2021. Wil je direct vanaf januari 2021 de juiste premies voor de WHK 2021 laten berekenen? Stuur de beschikking dan tijdig naar ons op. Zo ben je op tijd én ben je verzekerd van een juiste berekening.

Let op: de Belastingdienst verstrekt de beschikking maar één keer! Het is je eigen verantwoordelijkheid dat de beschikking bij de salarisadministratie komt.

Wat is een WHK premie?

In het kort is de Werkhervattingskas de pot waaruit de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen worden betaald voor (ex)werknemers. Als (middelgrote-grote) werkgever betaal je jaarlijks een premiepercentage Werkhervattingskas (Whk) aan de Belastingdienst.

Hoe deze premie is opgebouwd staat op de zogenoemde Whk-beschikking. Hierop staan twee premies, in percentages, vermeld: de WGA-premie en Ziektewet(ZW)-premie. Naast bovengenoemde twee percentages deelt de Belastingdienst je ook het totale bedrag aan ZW- en WGA-uitkeringen mee dat aan oud-medewerkers van jouw onderneming is betaald. Je ontvangt enkel het totaalbedrag, maar een overzicht van welke werknemers dit betreft moet je specifiek bij het UWV opvragen.

Heb je vragen over de WHK premie? Neem dan gerust contact met ons op.