Ook Verseput heeft afgelopen periode veel aandacht gehad voor de AVG. Privacy verklaring is op de website geplaatst en klanten ontvangen van ons binnenkort een verwerkersovereenkomst. 

DBA

Wet DBA blijft nog van kracht tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wordt dat er sprake is van een dienstbetrekking. Wel gaat het kabinet de mogelijkheden voor de handhaving van kwaadwillenden vanaf 1 juli 2018 verruimen.

Arbo

Ieder bedrijf met verloonde uren moet per 1 juli 2018 een contract hebben afgesloten met een Arbo-dienst. Indien het bedrijf geen (juist) contract heeft afgesloten, riskeert het bedrijf een boete.

Leaseauto

Korting op de bijtelling van de leaseauto loopt na 5 jaar af. De eerste kortingen zijn ingegaan per 1 juli 2012; waardoor vanaf 1 juli 2017 geen korting meer op de bijtelling op leaseauto’s van toepassing is. De naheffingsaanslag komt ten laste van de werkgever en kan niet worden verhaald op de medewerker. Controleer uw administratie hierop.

BTW

Van oninbare facturen kunt u een jaar nadat de betaaltermijn is verstreken de BTW terugvorderen. De BTW op niet betaalde facturen met een uiterste betaaldatum vóór 1 januari 2017 kunt u in het 1e kwartaal 2018 terugvorderen.